onsdag den 13. marts 2013

2008 Franz Haas, Alto Adige Pinot NeroFranz Haas både køber og dyrker druer fra i alt 50 hektar, hvoraf lidt over halvdelen tilhører familien Haas selv. Druerne til pinot nero'en her kommer bl. a. fra Mazzon, hvor Haas har parceller på den øverste del, ved siden af Gottardi. Udbyttet er 35-40 hl/ha, gæres spontant i åbne kar og lagrer et år på barriques.

Helt lys gennemsigtig tomatrød. I duften er der vidunderlig pinot-karakter med frugt af hindbær, tranebær og skovjordbær sammen med sødlakrids, karse, spearmint og gummi - et komplekst aromaspil med et fint højfrekvent mineralsk spor og afstemt fad. Med luft drejer duften i en sødere retning med jordbær, vanilie og skocreme.
Smagen er virkelig salt med sød saltlakrids (Saltbomber) og frugt af især tranebær. En fornemmelse af icebergsalat og sød mint indføjer sig i mineraliteten og i finishen smørtoner fra fadet. Med luft bliver frugten mere slikken og jordbær/vanilie-agtig, som dog holdes godt i ave af den levende syre. Især den røde frugt holder langt ud i eftersmagen.

En poleret og læskende pinot, som det er en sand fornøjelse at dufte til og drikke. Masser af kompleksitet og dybde og samtidig en saftig drikbarhed. Rund, uhyre velbalanceret og med delikat pinot-karakter. 230 kr. hos Laudrup.
90

Ingen kommentarer: