tirsdag den 26. marts 2013

2007 Le Strette, Barolo


De ambitiøse Daniele-brødre driver det lille hus Le Strette som råder over mindre end 2 hektar i Novellokommunen. Husets Baroli kommer fra to enkeltmarker Bergeisa og Bergera Pezzole, men de aftapper dem kun enkeltvis i årgange hvor de to markers karakter hver især trædder tydeligt frem. Den varme 2007 gav gode resultater, men ikke tilstrækkelig forskel og derfor valgte brødrene kun at aftappe en blanding af de to. Tre ugers maceration og 30 måneder på fade af forskellige størrelser. 3500 flasker.

Ung, rød farve. Virkelig intens barolonæse med fuld drøn på - et vidunderligt snif med mange lag: Sødmen er klart i front med karamel, amaretto, bagte rabarber og syltede kirsebær. Bagved ligger læder, nødder, mint, kalvefond og den så nebbiolo-typiske ferskenstenagtige tone. Med luft er den mere tilbageholden og kølig med rust, urtethe og slankere frugt.
I smagen åbner sødmen også med blød frugt, men hurtigt vokser den cement-agtige tanninstruktur frem indefra og understøtter midtpalleteten sammen med en delikat sødlakrids. I finishen melder den saftige nebbiolo-syre sig og holder godt fast ud i eftersmagen. Afslutningen har resolutte, frugtige tanniner, anis, jern og frugt af hindbær, jordbær og søde kirsebær. God længde og en så intens og karakterfuld aroma, at man husker den i næse og mund hele aftenen.

Sødmen er markant og det er tydeligvis en Barolo fra en varm årgang, men det bliver ikke for meget og overordnet er der ingen slinger i valsen - det her er balanceret og fremfor alt er alkoholen helt under kontrol. En kødfuld og åben Barolo, som man ikke behøver at vente på. D-Vin importerer, de to enkeltmarker i 2008-årgangen koster 200 og 240 ved 6 flasker.
92

Ingen kommentarer: