mandag den 25. marts 2013

2011 Istituto Agrario San Michele all'Adige, Trentino SauvignonSauvignon fra den navnkundige landbrugsskole i Trentino, som er så leveringsdygtig i druetypiske hvidvine med et umiskendeligt italiensk touch af fylde og kraft.

Helt lys i farven og tilbageholdende i duften som langsomt giver noget fra sig med frugt af pære, forårsblomster og en lille 'tør' tone af hø/halm. En delikat lille næse. I smagen er den sødlige pærefrugt også dominerende men der er godt med rank struktur i form af høj granny smith-agtig syre og aromatiske bittertoner a la æble- og appelsinskal. Der er god fylde og krop med velpolstret frugt og markante sødligt-viskose toner af anis i finishen. Forløbet er glimrende og når vidt omkring - fra en let, prikkende indledning til en mere seriøs og udtryksfuld afslutning.

En herlig og meget vellavet hvidvin som både er frisk og fyldig og vækker behag bordet rundt. Den virker ikke helt så karakterfuld som fx. nosiolaen eller rieslingen fra samme hus, men lidt mindre kan også gøre det. Carlo Merolli importerer og har lige nu et meget attraktivt udsalg på det hvide IASMA-sortiment.
87

Ingen kommentarer: