lørdag den 23. marts 2013

2011 Cantine Gemma, Dolcetto d'Alba 'Madonna della Neve'Cantine Gemmas dolcetto kommer fra marken Madonna della Neve i Roddino (Serralunga). Kort maceration og kort lagring på stål.
Her er der ikke så meget at snakke - endsige skrive - om. Hvad vi har i glasset er en herlig lille madvin, som er perfekt i de situationer hvor man har lyst til store, læskende mængder og hvor analyseapparatet holder fri. En ung, saftig og frisk vin - ultra-dolcettosk med den karakteristiske blanding af umiddelbar saftighed og en faktisk ganske dyb og karakterfuld frugtprofil. Her er mørk bærsorbet, krydderi (rosmarin, peber m. fl.) og lakrids og en glimrende balance mellem høj syre og blød frugt. 
Sidder lige i skabet til svinemørbrad rullet i gremolata og pakket i parmaskinke, og - som Carlo Merolli beskriver i sit seneste nyhedsbrev - en vintype som faktisk ville være ideel til påskelammet fremfor de tungere og mere seriøse vine, man er tilbøjelig til at vælge når det skal være godt. Prisen er også rigtig, 2 for 115,- i Føtex Food.
85

Ingen kommentarer: