onsdag den 24. juli 2013

1999 Renato Ratti, Barolo Marcenasco [revisit]Gensyn med en 99’er fra La Morra - hvor er den henne nu?

“Det er jo en fregat, det her!”, udbryder medsmagersken - og vi er sandelig i den maritime afdeling: Bolværk, tjære, lak vælter op ad glasset. Soya, hængt kød og jord bidrager til det udviklede mørke. Frugten spiller andenviolin men kigger frem med jordbær og rabarber sammen med en elegant krydring af estragon, trøffel og anis. En virkelig flot duft, som er meget mere åbe, intens og fokuseret end sidst.
Også i smagen imponerer denne her 99’er. Stadig ren i frugt og forløb og med god struktur og balance mellem elementerne. Åbner silkeblødt og flot, mister lidt styrke på midten og bagkanten (ligesom sidst), men finishen er god med elegante, mediumintense tanniner og god længde, hvor de flotte udviklede aromaer bliver hængende.

1999 er en god årgang og alligevel vidste jeg ikke helt hvad man kunne vente af denne Marcenasco. Men det ser ud til at være en lære at selv (gode) basis-Baroli belønner den tålmodige - den her har ihvertfald aldrig været bedre. Vi glæder os til at se hvor 04-erne er om fem år - og måske har man afskrevet Ratti for tidligt ved at dømme efter de unge vine?
91

Ingen kommentarer: