fredag den 26. juli 2013

2011 Luigi Giusti, Lacrima di Morro d’Alba


Lacrima fra hjemme-appellationen i Marche, hvor Luigi Guisti med 11 hektar regnes blandt de bedste producenter. Her er det basis-lacrimaen, som macererer i tre uger og lagrer et halvt år på store og små fade.

Mørk og tæt rødlilla farve. Superkarakterfuld næse - vildt parfumeret og aromatisk! Vi er i ruché-liga her hvad angår parfume og faktisk minder aromaprofilen en del om ruché. Parfumeret frugt af passionsfrugt, lime og søde kirsebær og så en del rengøringsassociationer, bl. a. skurecreme og bloksæbe. Let sødlakrids kommer til. Parfumeret og meget speciel duft - virkelig god i min bog, hvor karakter og personlighed altid giver plus!
Smagen er anderledes mørk og robust, stadig med den meget levende frugt, men her dominerer kirsebær- og brombær-træk, og bittertoner kommer frem med grusede tanniner mod slutningen. Blød og aromatisk forrest med frisk og saftig syre bagerst. Her går associationerne mere mod montepulciano eller lagrein. En mørk vin som er saftig og ligetil, men med bittertoner i afslutningen som gør den lidt følsom overfor sødlig madledsagelse - lyst kød med syrligt tilbehør ville være ideelt for eksempel.

En vidunderligt karakterfuld vin som skriver sig ind i hukommelsen! 89 kr. hos Carlo Merolli.
88

Ingen kommentarer: