torsdag den 4. juli 2013

2011 Tami, Nero d’AvolaEr man eurofil vindrikker i Fort Greene, Brooklyn behøver man ikke gå langt for at finde vandhullerne. Gnarly Vine på Myrtle Ave er allerede beskrevet her på bloggen og endnu mere hjemme føler man sig hos Thirst Wine Merchants på Dekalb: En slags fusion af Terroiristen og Cibi e Vini med Roagna, Cornelissen, Occhipinti, Bea, Montervertine, Foradori etc.

Tami er den Arianna Occhipintis budget-label, som laves af og hos hende selv på druer fra nogle venners parceller på Contrada. Unge øko-stokke, kort maceration (en uge) og et halvt år på stål. Projektet handler om at man også kan lave naturlig, enkel kvalitetsvin som ikke er dyr og kan drikkes til hverdag og af unge mennesker.

Fin druetypisk næse med klar frugt af blomme og blodappelsin, godt med lakrids og delikate kryddertoner af kardemomme, peberfrugt og benzin. Herlig i munden også hvor der er masser af frisk kant i form af læskende frugt, fine krydderier og en lille mineralsk tanninstruktur. God koncentration og friskhed.
Især ved lav temperatur og efter luft er det her simpelthen en vinder til det meste mad - spændstig og frugtig, ligetil uden at være kedelig. $18 er vel lige i overkanten for hvad denne vin er ment som, men det er alligevel fair.
86

3 kommentarer:

Italienska viner sagde ...

Kul med en vittnesbörd om Tami! Finns även frappaton och grillon där?

Blir du kvar länge i Brooklyn? Arbete, pleasure eller både och? Vore kul att sy in någon form av get-together vid lämpligt tillfälle framöver (helst på denna sidan Atlanten). ;)

/Patrik

Piu Rosso sagde ...

Business IS mostly pleasure, Patrik;) Vore über-kul med et get-together ja!! Kbh er jo perfekt midtvejs, så det er 'kun' kalendrene der skal arte sig- Lad os se om vi kan finde ud af noget snart!

Igen tak for den herlige læsning fra Piemonte - kommer der mere eller er I tilbage?

VH Niels

Italienska viner sagde ...

Vi är hemma igen men vi var inte lika flitiga med att besöka producenter som vi varit tidigare. Blev mycket poolhäng och tittande på hästar, kor och höns med vår 18-månaders-dotter - there's a new sheriff in town! :)

Vi får lägga manken till och försöka träffas snart igen, sedan har vi ju 200for200 att se fram emot sent i höst!

/Patrik