lørdag den 20. juli 2013

2008 Tenuta Serradenari, BaroloNy årgang af denne favorit-Barolo fra La Morra. Stilen hos Serradenari kan man vel kalde ‘ny-klassisk’, dvs. en slags mellemting mellem traditionel og moderne, hvor stilen er både generøs og lettilgængelig samtidig med at fadpåvirkningen er holdt i baggrunden. Serradenari har en lille mark meget højt i La Morra og Baroloen her lagrer 2 år på tonneaux.

Rubinrød farve med brunlige kanter. Smuk og klassisk nebbiolonæse med roser, kridt, rust, kamfer, tjære, lakridsrod, kanel, ubehandlet læder. Æterisk sødme i frugten af jordbær, pomerans og lim. Kompleks og åben, en sand fornøjelse at dufte til!
Rund og velbalanceret i munden med charmerende sødmefuld frugt af jordbær, pomerans og Wrigleys Big Red. De hårde træk af rust, kamfer og læder kommer frem i finishen sammen med fadtræk af moskus og svampe og tanninerne, som er civiliserede og integrerede. God velbalanceret afslutning - uden alkoholpræg overhovedet. Mangler måske et punch i afslutningen, men syren er god og det generelle udtryk er mellemfyldigt og elegant.

En flot Barolo, hvor den klassiske 2008-årgang virkelig viser sin styrke med både tilgængelighed, balance og potentiale. Vokser stødt i både duft og smag over tre dage og kan fint lægges til lagring eller nydes nu. 200 kr. hos Carlo Merolli.
91


Ingen kommentarer: