mandag den 5. april 2010

2004 Cascina Cucco, Barolo Cerrati


De svenske bloggere har skrevet begejstret om denne barolo, bl. a. her på Italienska Viner og Finare Vinare (som er blandt forbillederne for denne blog). Alt synes at have gået rigtigt for den lille producent Cascina Cucco i den store 04-årgang, og det bliver spændende at se om de kan opretholde momentum i 05 og 06. Carlo Merolli importerer.
Farven er mørk rubinrød med brunlige reflekser mod kanten og en struktur med en flot viskositet. Næsen er moderne og fadpræget men med kraftig og udpræget nebbiolokarakter: Kirsebær, hindbærmarmelade, svamp, trøffel, dæk, cognacagtige toner, lakrids og (elegante) fadkrydderier som kanel, mintchokolade og kaffe. I munden er der et fantastisk fokus og et meget flot forløb: Flot og saftig frugt, spændstig syre og kæmpe tanninkadence som fløjlbetrækker munden, efterfulgt af en lang og flot eftersmag med imponerende frugtsyre, blød jordbær, umoden fersken, pomerans, ren stearin og lakrids.
På andendagen er fadet så godt som væk i næsen, duften er meget mere nedtonet og enkel med lakrids og lak. Smagen er stadig virkelig fokuseret og velbalanceret, dog med mere afdæmpede tanniner.
En skøn og flot barolo i (semi)modernistisk stil. Den kan sagtens holde sig en del år, men personligt kan jeg bedst lide den som den er direkte ud af flasken og tror ikke den bliver bedre med lagring.
 
92 

2 kommentarer:

Italienska viner sagde ...

Det ska bli intressant att prova nollsexorna.
Jag hoppas du har fel angående lagringspotentialen hos nollfyran - vi har fem oöppnade lådor kvar... men jag håller med om att den är utmärkt direkt ur flaskan.

/Patrik

nron sagde ...

Hej Patrik

De kommer til at holde sig fint! Min vurdering er rent personlig på det punkt, helt klart en smagssag. Jeg har det godt med ung nebbiolo, og alligevel er det nok den første 04-barolo jeg har smagt, hvor jeg ikke tænkte at den ville have godt af mere tid. Meget af det umiddelbart indtagende (og, indrømmet, modernistisk ublu) aftog med luft. Men på den anden side: tanninerne rundede af og fadet fordampede - to ting som jo normalt er noget man eftertragter og går efter ved lagring, så igen: min vurdering er et udtryk for en personlig preference for det lidt utæmmede - ihvertfald i dette tilfælde. Men også jeg ser frem til mange gode år med de resterende flasker og er spændt på at se hvor det bærer hen!

VH Niels