tirsdag den 20. april 2010

2007 Sottimano, Langhe Nebbiolo


Andrea Sottimano er af en ny generation af vinmagere i Piemonte, hvor det skarpe skel mellem traditionalister og modernister ikke rigtig giver mening længere. Vinifikationen på denne enkeltmarks-nebbiolo fra Basarinmarken i Neive er forholdsvis traditionel med naturgær og maceration på 12 dage, hvorefter vinen lagrer 10 mdr. på barriques, 1/4 nye og 3/4 op til 4 år gamle. Stokkene er under 15 år gamle og det er derfor Sottimano har valgt ikke at lave Barbaresco her fra Basarin (endnu).
Farven er klar rubinrød. Til at begynde med kommer og går duften lidt uregelmæssigt og har reduktive tendenser, men efter godt med luft (et døgn i flasken) er den virkelig fokuseret og præcis. En parfumeret duft med meget ren nebbiolofrugt - tørrede roser, lakrids, marcipan, mynte, syntetisk cherry, hindbær, (kogt) jordbær og lidt mørkere toner bagved af tjære, tørrede svampe og nelliker. Der er en fin sødme i duften, som også går igen i smagen, der er præcis og med et flot, harmonisk forløb fra start til slut - masser af frisk bærfrugt, jordbærmarmelade, pebermynte, lakrids og unge tanniner som tørrer lækkert. Eftersmagen er ret svag, lidt enkel og ikke særlig lang, men det er ikke helt nok til at udviske indtrykket af en flot og stilsikker vin. Stilen er på ingen måde faddomineret som jeg havde frygtet, faktisk har man mere indtrykket af karakteristisk og ret traditionel nebbiolo i ren og elegant stil.
Atomwine importerer og har desværre for nylig sat prisen op til 119 kr. Til gengæld kan man dér nøjes med at købe enkeltflasker, hvis man vil, og fragtpriserne er holdt godt nede.
 
90 

Ingen kommentarer: