mandag den 4. juli 2011

2010 Ca' del Baio, Moscato d'Asti '101'

Det fælles område for DOCG'erne Asti og Moscato d'Asti overlapper med dele af Barolo og Barbaresco (kommunerne Serralunga d'Alba, Treiso og Neive) og flere af de bedste Moscato d'Asti kommer derfor fra huse som også producerer god barbaresco eller barolo. Sådan er det fx. med Ca' del Baio, som producerer Barberesco fra 3 enkeltmarker i Treiso og blandt andet denne Moscato d'Asti fra Tre Stelle mellem Treiso og Barbaresco. Tilnavnet 101 refererer til nummeret på den parcel hvor Ca' del Baios moscato dyrkes, tilplantet i 1983.

Gråhvid farve med gullige træk. Masser af hyld, æble og kiwi i duften sammen med en let, sprød mineralitet. Sød i munden med typisk moscatofrugt af hyldeblomst, akaciehonning, spisedruer og pink cripps-æble. Perlerne stikker en anelse ud, og frugten er meget sød, men balanceres godt af en rank og saftig syre som frisker op hen mod finishen. Syren holder langt ud i eftersmagen, som har en imponerende længde med fine nuancer af de hvide frugt- og blomsteraromaer.
En lækker Moscato d'Asti som har kraft og koncentration i alle elementer. Derfor klarer den uden problemer lidt tungere desserter end man sædvanligvis serverer den til - fx. var den perfekt her i aften til jordbærtærte med marcipan og chokolade. 149 kr. hos vildmedvin.dk
 
88 

Ingen kommentarer: