onsdag den 27. juli 2011

2010 Cantine Gemma, Gavi di Gavi

Gavi fra Cantine Gemma, som producerer en klassisk serie af vine fra Serralunga d'Alba og omegen i Barolozonen. Jeg har smagt helt fantastiske vine fra Gemma (fx. Barolo Tabui Riserva 2000) og også meget skuffende (fx. Barbarescoen på indkøbte druer), men kvaliteten virker stabil, også på de mindre vine, hvis man holder sig til aftapninger fra egne marker. Dansk Supermarked sælger nogle af Gemmas vine, Carlo Merolli andre. Gavi DOCG laves på druen cortese i Alessandria-provinsen i det sydøstligste Piemonte. Udgaven her lagres kun på stål.

Bleg lysegul farve. Meget kraftigt æble i duften, nærmest cideragtig sammen med ananas og lidt moden pære og så en slags tør vegetal-floral tone af rug og nyvasket tøj. Frisk og frugtig næse med delikat sødme og lette, kølige stål-mineraler - enkel, men ren og ganske intens.
Smagen er blød, frisk og cremet. Mediumfyldig til fyldig krop og god frugt af æble, citrus og ananas med medium syre og fine lakridsrods- og bittertoner i finishen. Frisk eftersmag, som åbner med spændstigt syre-peak og fader ud med slank frugt, anis og bittertoner.
En delikat og lækkert læskende hvidvin, som ikke vækker de store følelser eller bliver husket længe, men er ganske likable og gedigen ved bordet til lette retter af nærmest enhver art. Drik den så ung som muligt og ikke for kold. Pt. 60 kr. i Føtex.
 
85 

Ingen kommentarer: