søndag den 19. februar 2012

2009 Istituto Agrario di San Michele all'Adige, Trentino Riesling


Riesling fra landbrugsinstitutet i Trentino. 30-årige Rhein-stokke i 300 meters højde, høstet ved udbytte på 50 hl/ha, vinificeret i ståltank og modnet der i 7 måneder sur lie.

Gyldengul farve. Skøn og åben rieslingduft med begyndende petroleum sammen med intens frugt af grønne æbler, pære og lidt grape. En næsten fed floralitet af smørblomster/klematis og gulerodtop sammen med små havtoner af musling. Klokkeklar og meget indbydende næse.
Den sprøde væske er rig i munden med næsten oppulent frugt, som er et nyk længere mod tropisk frugt og blød pære end den grønnere frugt i duften. Samtidig er den spændstig og saftig med høj syre og god intensitet, det hele rammet ind af delikate bittertoner med aromaer af pertroleum og lidt valnød. Sødmen i frugten er balanceret helt tilpas mod strukturen. Syrerig finish med bittertoner (mineraler, citrusskal) og et letkrydret peber-anstrøg, medium længde.

En gedigen og ren riesling med god struktur og karakter. Ligesom nosiolaen fra samme hus er det høj kvalitet, men selve druen bringer rieslingen her et trin op i fascination. Et topmatch til aftenens ristede kulmule - en meget anbefalelsesværdig hvidvin, som kan lagre mindst et par år+ endnu. Italienska Viner har også smagt - 89 kr. hos Carlo Merolli.
90


PS. Er du på twitter, så følg også Più Rosso dér.

Ingen kommentarer: