lørdag den 4. februar 2012

2009 Rottensteiner, Alto Adige Lagrein Gries Riserva 'Select'


Det gamle familiefirma Rottensteiner producerer en række typiske sydtyrolere fra 4 mindre gårde opdelt i tre serier: Klassik, Select og Cru. Select-vinen fra 2 hektar på Hofmannhof i Gries-zonen (Bozen) er husets toplagrein. Den høstes med et udbytte på 60 hl/ha og lagrer et år på barriques.

Tæt purpurfarve med sort kerne. Lille, parfumeret næse med frugt af æbler, blåbær og violer, sammen med lakrids, chokolade, en parfumeret sæbetone og så en lille smule surkål helt inde bagved.
Meget harmonisk i munden med blød og fyldig frugt af de sorte skovbær og en delikat chokoladetone som er med fra start. Sød lakrids i finish hvor også syren vokser lidt og bliver let fremtrædende i eftersmagen. Tanninerne er næsten fraværende og kun tilstede som en lille bitter, læderagtig fornemmelse. Eftersmagen er mediumlang og delikat med de karakteristiske, saftede hylde-/blåbær sammen med en mørkbitter blanding læder, (sød)lakrids og chokolade - elementer som ofte er tilstede i lagrein, men her er understøttet af en let barriqueslagring. 

Utvivlsomt en harmonisk og meget vellavet vin, men det er næsten for meget af det gode - meget pæn og lidt anonym riservastil. Klart renere end Egger-Ramers animalske lade-lagrein, men samtidig også mindre karakterfuld. Det skæmmer nu ikke indtrykket af en behagelig og fyldig vin med kraft nok til røde og også krydrede kødretter. En pleaser som vil behage bredt.
86

Ingen kommentarer: