onsdag den 1. august 2012

RheinWau!

Più Riesling! Riesling og nebbiolo danner efter min mening deres helt egen liga blandt druesorter. De skiller sig ud blandt verdens mange fantastiske sorter af flere grunde, men måske især fordi de begge besidder en slags trancendental evne: De smager på en måde mere af riesling og nebbiolo end af 'hvidvin' og 'rødvin'.

Vi besøger Rheingau og det fantastiske flodsving ved Rüdesheim, hvor Rhinen drejer fra vestlig retning og mod nord og danner den berømte skråning på den nordlige bred som regnes for at give nogle af de bedste betingelser for riesling overhovedet. Her ligger berømthederne bogstaveligt talt ranke om ranke: Kaisersteinfels, Roseneck, Rottland, Schloßberg osv. Mod øst fra Rüdesheim fortsætter Rheingaus marker mod Geisenheim, Kiedrich, Erbach og helt over forbi Wiesbaden til den østlige enklave ved Hochheim. Og mod nordvest rundt om Rhein-svinget ligger Assmannshausen med sine fantastiske spätburgunder-marker og den vestlige forpost Lorch.

Vi ankommer netop som sommeren endelig er brudt igennem i det meste af nordeuropa efter en usædvanlig sløj og kold start. Og ligesom alle os maddikefarvede nordboere straks forbrændes i solen og bliver røde som fjordrejer i gryden, så er disse dage potentielt katastrofale for druerne: Producenterne har på grund af det kolde og våde vejr været nødt til at fjerne rigtig mange blade for at klaserne kan tørre og suge det lys der har været. Nu står de så helt forsvarsløse overfor den hamrende sol og med temperaturer på op til 45 gr. i solen har det været en alvorlig stressfaktor, som dog fik en foreløbig ende med omslaget i lørdags (28/7).Stay tuned her på Più Rosso Riesling, hvor vi poster fra vores weingut-besøg de næste dage. VDP's lagen-kort over Rheingau kan findes her.

6 kommentarer:

Red Scream sagde ...

Coolt! Ha så gott! :-)

Piu Rosso sagde ...

;-)

Btw - nederste billede: modne brombær på Johannishofs marker :)

/Niels

Italienska viner sagde ...

Ska bli mycket spännande att ta del av! Och jag håller verkligen med det du säger om riesling och nebbiolo med sina distinkta karaktärer.

/Patrik

Finare Vinare sagde ...

Härlig start på resan! Vi ser fram emot forsättningen...

Var valde ni att bo till slut?

Piu Rosso sagde ...

FV - vi kom jo fra Kassel, hvor *eneste* spontane mulighed under Documenta er campingplads. Derfor havde vi alt grejet med, så da sommeren pludselig bragede igennem mens vi kørte sydover, besluttede vi til ungernes jubel for campingpladsen i rüdesheim. Med stort udendørs schwimmbad til den ene side, Hindenburgbrücke-ruinen til den anden, og pladser bogstavelig talt på flodbreden ud til Rüdesheimer Aue er det lidt af en perle, virkelig et sted der kan anbefales - når vejret er godt, forstås. Selv en campingskeptiker som mig måtte overgive sig til det søde udeliv:-)
VH Niels

Ingvar Johansson sagde ...

Modigt Niels !Som vanligt intressant läsning./Ingvar