tirsdag den 18. september 2012

2007 San Felice, Vigorello Toscana IGTSan Felices Vigorello var med sin blanding af sangiovese, cabernet og merlot en af supertoscaner-revolutionens allerførste i slutningen af tredserne. For nylig blev druesammensætningen ændret, sangiovese røg helt ud, angiveligt for at skærpe forskellen mellem Vigorello og San Felices anden topvin Poggio Rosso (Chianti Classico Riserva). Tilbage er et rendyrket Bordeauxblend med 50% cabernet, 45% merlot og 5% petit verdot fra 3 marker på sammenlagt 8 hektar i Castelnuovo Berardenga. De macererer 3 uger og ligger 18-20 måneder på barriques.

Blodrød, næsten sort. Intens og dyb næse, fadpræget og Bordeaux-agtig i frugtprofilen, dog varmere og mere krydret med blomme, kirsebær, kardemommekapsler, fyrnåle, friskt læder, vanilie og engelsk lakrids. Fuld kraft på næsen og ret skøn at dufte til.
Lækker og cremet i munden med en supersmooth frugt, som alligevel byder på struktur og modstand fra syre og tannin. Rund og dyb og igen tænker man på Bordeaux fra en varm årgang. Afslutningen er det bedste med et godt, saftigt tanninbid og lækre fadaromaer af friskt læder og smør. Der kommer en bitter fadlakrids til som måske bliver for meget i længden med mindre der er kraftig mad involveret.

En flot og oppulent vin med masser af både Bordeaux og Toscana i karakateren. Meget åben og heftig, men ikke udpræget elegant. Kræver lagring eller en god dosis stegeskorpe som ledsagelse. 149 kr. i Føtex Food. Når den er på tilbus til 109 kr. er det europas klart bedste pris - til sammenligning koster den €30 hos Superiore.de. Mine indlæg om 2001 og 2004 her.
88

Ingen kommentarer: