onsdag den 12. september 2012

2009 Manincor, Sauvignon Alto Adige Terlano 'Lieben Aich'

Manincor er Sydtyrols største private producent og har en kompromisløs kvalitetsorienteret produktion bl. a. med 100% biodynamik i markerne. I kælderen er metoderne mere konventionelle, men stadig med omtanke og tradition, bl. a. spontangæring, minimal svovling og lignende. 
En opprioriteret side af Manincor er det ydre, som er virkelig fint og luksuriøst designet - retromoderne typografi med de store serif-typer, tunge custom-flasker og tykt folie omkring halsen. En fornøjelse allerede inden man hælder op. Vi har smagt fremragende lagrein og pinot fra Manincor og forventer os meget her af top-sauvignonen fra subzonen Terlano nordvest for Bolzano. Den gærer spontant og lagrer på samme fade 10 måneder sur lie.

Lys gul farve. Næsen er her helt lukket, der er næsten ingen respons og slet ikke den sauvignon-typiske aromaintensitet. Let abrikosfrugt, lidt citrus og toner af lakridsrod.
I munden venter en anden intensitet: Flot og fokuseret frugt stil med en stålagtig syre, som er virkelig høj især på bagkanten. Sprød og slank frugt af æble, citrus og carambola. Rigtig flot finish hvor lakridsroden dukker op igen og syren sætter hårdt igennem sammen med kridtede mineraler, som næsten giver en lille skalmacereret association. God længde med en fin lille parfume af hvide blomster sammen med citrusdomineret frugt.

En skøn vin til mad med sin sprøde tekstur, høje syre og intense finish. Den mangler nok noget kompleksitet, ikke mindst i duften, for at man rigtig begejstres og jeg havde forventet mig lidt mere. €17 hos Mair-mair.
86

Ingen kommentarer: