tirsdag den 11. september 2012

2009 Peter Dipoli, Sauvignon dell'Alto Adige 'Voglar'Sauvignon fra den ambitiøse Peter Dipoli, som har i alt 4,6 hektar ved Kurtatsch, Margreid og Neumarkt. Dipoli er uddannet på IASMA og producerer tre vine - en sauvignon, en merlot-cabernet og en merlot. Sauvignonen er plantet i 1988-91 på Dipolis oprindelige 1,2 hektar i 600 meters højde ved Kurtatsch, hvorfra der produceres 1637 flasker Voglar. Spontangæring i akaziefade, hvor vinen også lagrer (ingen malo) i et halvt år sur lie.

Strågul farve. Skøn næse af fuldmoden gul tropisk frugt, citrus og nykogte æbler, et lille kemisk pift af acetone og let vegetale strøj af agurk. God kraft i en syrlig aromatik og få af de grønne sauvignon-markører.
Smagen er saftspændt og fyldig med rigtig høj og kraftig syre. Fersk i mineralstrukturen med lav salt men til gengæld er der mange stenede bittertoner. Igen er der godt med agurk med i den fyldige frugt. Kraftig på bagkanten hvor der er masser af fedme, intense noter citrus-skal og en let alkoholbitter tone i finishen. Men frugten er ren og fyldig hele vejen og det holder balancen. Der er en mikro-snert af petroleum i afslutningen og rigtig flot længde på eftersmagen.

En lækker og ambitiøs sauvignon som bærer tydeligt præg af den kølige opvækst. Mangler måske lidt af det som gør sauvignon så speciel, men det synes at være en del af projektet at modne sauvignon som ikke har de grønne, lidt snavsede markører - og det lykkes ihvertfald. Flot vin, €15 hos Mair-mair.
88

1 kommentar:

Piu Rosso sagde ...

Drunkenmonday er begejstrede for 10'eren:
http://drunkenmonday.wordpress.com/2013/05/15/freie-weine-aus-sudtirol/