fredag den 14. september 2012

2009 Querciabella, Chianti Classico


Biodynamisk Chianti Classico fra Querciabella på 95% sangiovese og 5% cabernet. Udbyttet er lave 35 hl/ha, maceration i 12 dage og lagring 14 måneder i franske barriques, hvoraf 10% er nye og resten 1-2 år gamle.

Dyb rubinrød farve med tomatrød kant. Duften er meget frugtig med fuldmodne sangio-kirsebær af høj kvalitet sammen med krydret-brændte toner af soya, fritureolie, ruskind og basilikum og sødlige træk af sødtobak, sødlakrids, våde blade og vanilie.
I munden er frugten intens og fyldig i en saftig og ren stil med en delikat sødme. Relativt lav syre. Tanninerne er tilstede som en kridtet fornemmelse i hele forløbet og efter luft trædder de lidt mere frem i afslutningen. En del varme på bagkanten, men ellers er eftersmagen god med masser af frugt og en smørret tone fra fadet. Medium+ længde. Smagen samler sig mærkbart med luft og efter et døgn i flasken generer alkoholen mindre og grebet i strukturen er bedre.

En Chianti Classico af umiskendelig høj kvalitet, hvor frugten er dyb i både næse og mund og hvor den ene slurk tager den anden. En vin af overvejende af moderne tilsnit, hvilket ikke helt spiller med det som virker til at være endnu et varmt år i Toscana. Kunne være spændende at smage en lidt strengere 08'er. 139 kr hos Atomwine.
89

Ingen kommentarer: