søndag den 14. oktober 2012

2008 SassoGrande, Sagrantino di Montefalco

Hvad får man hvis man krydser en Barolo og en Amarone? Noget godt, vil mange sikkert sige. Ihvertfald er det lidt af et hit vi har på bordet til aftenens entrecôtes, udråbt som et ekstraordinært kup på blogs og i aviser. Den gode Houlberg er en af de begejstrede og han har fundet ud af (hvad fx etiketlayout og -font også antyder) at det er Tenuta Castelbuono som er den anonyme producent - en 'krisevin' med andre ord, som sælges ud under andet navn og til lav pris. 100% sagrantino og 2 år på fade af forskellig størrelse.

Mørk rubinrød farve. Duften er sødlig og alkoholisk med frugt af rosin, dadler og tørrede kirsebær sammen med fadaromaer af kanel, nelliker, nødder, vanilje og læder. En udmærket duft af medium intensitet, men hele tiden med en hedvinsassociation svævende over glasset.
Meget kraftig i munden igen med letbrændt profil af tørrede bær og frugter. Tanninerne fornemmes hele vejen og tørrer voldsomt ud i finishen, som også er præget af den høje alkohol og bitre toner fra fadet. God kraft i syren på bagkanten, medium+ længde.

Ja, tænk Amarones frugt + Barolos struktur, så har man idé om stilen. Jeg er dog ikke særlig begejstret - man skal virkelig kunne lide den julekrydrede, alkoholrige stil for at være med her. Det er en vin af generel OK kvalitet, men frugten er ikke særlig inspireret og det er ikke et harmonisk udtryk: Bittertonerne, alkoholen, sødmen og tanninerne har ligesom ikke rigtig fundet sammen i en interessant helhed. Man får hvad man betaler for her, hverken mere eller mindre.. 90 kr. hos Vinspecialisten.
86

Ingen kommentarer: