tirsdag den 23. oktober 2012

2011 Burlotto, Langhe Sauvignon 'Viridis'Fra Castagna-marken i Verduno kommer Burlottos to hvide vine, begge på sauvignon: Den fadlagrede Dives er en fremragende vin, klart en af de bedste sauvignons jeg har smagt. Lillebroderen Viridis lagrer kun på stål, i seks måneder sur lie:

Grønligt gylden farve og med en fremragende duft, som strømmer op ad glasset. Indbydende, slikken og delikat med klar pærefrugt, syltet ingefær, rucola, mørdej og lakridskaramel. Aromatisk og sødlig i næsen, men balanceret af bittertoner og sauvignons obligatoriske blad-nuancer.
Tæt og intens i smagen også med power på både frugt og syre. Der er både sprødhed og fedme i strukturen, som er overraskende fyldig. Kerne af bittermandel og lakridskaramel med den sødlige, næsten tropiske frugt omkring og højere frekvenser af grønne blade. I eftersmagen kommer en lille ostet tone til. Godt greb i finishen og god længde.

En drøm af en €10-vin, det er sådan her man ønsker sig en allround hvidvin. Den duer til alt og der er kort til næste slurk. Samtidig har den aromakompleksitet og spændstighed nok til at man ikke keder sig. Bravo! Lige nu 69 kr. hos Atomwine.
88

3 kommentarer:

Ingvar Johansson sagde ...

Det där låter inte dumt alls. Jag hade en fling med sauvignon blanc för ett par år sedan men nu blir det allt mera sällan. Det finns riktigt många bra varianter i norra Italien, inte minst i Alto Adige och F-V G

Anonym sagde ...

Som at spise sød frugt i en hvid blomstereng - fremragende vin til prisen (også når den ikke er på tlbud...)

Mvh.
Asger

Piu Rosso sagde ...

Hej Ingvar! Nej det er slet ikke dumt - og et nummer mere charmerende end de to (ellers på papiret mere seriøse) SB'er jeg har prøvet for nylig fra AA - Voglar og Manincor. SB fra Friuli har jeg stadig til gode at prøve mere systematisk.

Ja, Asger - det var dig som anbefalede denne i sin tid, derfor kunne jeg roligt købe en håndfuld ubeset;) Dives er 'større' og lagringsværdig, men det her er altså super - og ja, også til normalprisen!

VH Niels