fredag den 5. oktober 2012

Moscato!
To vine på forskellige druer, der dog er af den samme familie. Moscato Giallo hedder også Goldmuskateller og er ikke særlig udbredt i Italien, især ikke anvendt til tørre vine som her. Moscato bianco er derimod en af norditaliens mest udbredte druer, især selvfølgelig i Piemonte, hvor den anvendes til de søde, mousserende vine Asti og Moscato d'Asti.

2009 IASMA, Moscato Giallo Trentino Bianco [revisit]
En fantastisk hvidvin, som stadig virker ung og frisk. Utrolig indtagende duft af blomster og citrusfrugter af alle slags - et væksthus af en næse! Sprød i munden med flot fylde og god balance mellem den florale extravaganza, høj syre og mineralsk sprødhed. Delikate frugtbolcher i finalen sammen med fine, lyse bittertoner. En hvidvin som på en mærkelig måde både er oppulent og elegant. Varm anbefaling! 95 kr hos Carlo Merolli.
89

2011 Luigino Grimaldi, Moscato d'Asti
Her er det tydeligt at vi er i en anden og lavere liga. Perlerne er slappe og forsvinder hurtigt og det er en Moscato d'Asti i den søde ende. Næsen er sød og honningdomineret uden den karakterisktiske hyldeblomst. I munden er syren lav og formår ikke at bidrage med friskhed til den søde væske. Nah, der er ikke noget der tyder på at det er en fejlflaske, men Moscato d'Asti plejer at forsvinde som dug for solen, og denne bliver ikke engang drukket op.. 75 kr. i Sallings Vinshop.
79

Ingen kommentarer: