søndag den 21. oktober 2012

2008 Thibault Liger-Belair, Bourgogne Rouge 'Les Grands Chaillot'I endnu et udslag af telepatisk vinvalg, havde også vi for en gangs skyld ikke-italiensk pinot i glasset igår - ligesom Italienska Viner. På vores bord er det Bourgogne fra Thibault Liger-Belair i Nuits-Saint-Georges. Selvom det ligner basis-rouge, er der tale om en enkltmarksvin fra en parcel på knap 1 hektar lige nedenfor 1er cru'en 'Les Saint Georges'. Der gåes meget omhyggeligt til værks hos Thibault Liger-Belair, både i mark og kælder. Der dyrkes biodynamisk og med en ikke-interventionistisk approach og der aftappes uden klaring og filtrering.

Farven er ung, transparent rubinrød med blålige træk. Duften er ren og ligetil, meget kølig med fremragende slank frugt af hindbær, rabarber og skovjordbær sammen med mineraler, røg og lakridsrod. Vinen har ligget på brugte fade, men det er slet ikke sporbart her i næsen som er helt ren og enkel.
Høj og intens syre i munden og igen ren, rød frugt med masser af mineraler og letbitter appelsin. Intens og fokuseret mouthfeel, saftig pinot som måske føles lidt enkel til at begynde med, men som er fantastisk sammen med mad. Finishen har (for druen) markante tanniner sammen med elegant lakrids og den allestedsnærværende syre. Medium+ længde.

En flot introduktion til Côte de Nuits og en kæmpe fornøjelse ved middagsbordet! Udsolgt hos Atomwine, 2009'eren koster 159,-
88

Ingen kommentarer: