lørdag den 7. januar 2012

Tire Bouchon

Vil man lufte de frankofile tilbøjeligheder i København K, er vinbaren Tire Bouchon et godt sted at gå hen. Hernede i kælderen på Teglgårdsstræde er der virkelig hyggeligt og stemningsfuldt, vinkortet er stort og maden enkel, men god og ærkefransk. Jeg fik en stor tallerken med rillette, paté, røget andebryst, luftørret kød og pølse m.m. og ost, virkelig vellavet alt sammen og flotte oste. Næste gang vil jeg have østers, som er en af stedets specialiteter.
Men det er især vinen man kommer for og i herligt selskab med Ingvar, en af de svenske topbloggere, smagte vi et par skønne vine fra det kølige Frankrig.

2009 Domenique Piron, Morgon Côte de Py
Côte de Py er en af de bedste marker i Beaujolais, måske dén bedste og her i Pirons udgave er der ihvertfald fuld uddeling: Lys vin med flot, mineralsk næse af røde bær, umoden blomme, laurbærblade og en let reduktiv gummitone som næsten kan forveksles med fad. Masser af krop for typen i munden med en flot, koncentreret frugtkerne som holder hele vejen ud i finish - en virkelig fokuseret og balanceret vin, som det er herligt at dufte og smage på. Et reelt kup for de 113 kroner den koster en detail hos importøren KB Vin.

2004 Domaine les Chesnaies, Chinon 'Cuvée Marie'
Pascal Lamberts topvin på 100% cabernet franc fra 55-70 årige stokke, biodynamisk dyrket med udbytte på bare 30hl/ha og maceration på over en måned, hvorefter vinen lagrer på 40% nye barriques i et år og aftappes ufiltreret.
Mørkfarvet, men transparent vin med en overraskende ung duft - vegetal og kompleks med fine solbær, lille delikat barriquepræg og et pift af hvid peber og kommen. Meget elegant at dufte til. Også elegant i munden, næsten for let med et vandigt præg, hvor man savner intensitet især på bagkanten. Men her sker der virkelig noget efterhånden som temperaturen stiger og den sidste mundfuld er fantastisk med fuldt vågen frugt og flot struktur med heftige tanniner. Meget flot vin som virkelig vækker nysgerrigheden for rød Loire!

Begge vine serveres ALT for kolde, men som Ingvar bemærker: Hellere for koldt end det modsatte, det er interessant at følge vinen op i graderne.

2 kommentarer:

Ingvar Johansson sagde ...

Niels! Det var ett par trevliga timmar. Gott sällskap och ett ställe helt i min smak. Du fångar också upplevelsen av båda vinerna väldigt väl. Särskilt Cuvee Marie skulle jag gärna dricka igen.

Piu Rosso sagde ...

Ja, Tak for sidst Ingvar! Sig endelig til når du er i Kbh igen!
Mange hilsner,
Niels