torsdag den 29. august 2013

2008 A. Christmann, Spätburgunder SC Gimmeldingen Kapellenberg


Meget smuk transparent teglfarvet i glasset. Med luft samler den sig til en fokuseret og arketypisk SB-næse med elegant rød frugt af bagt rabarber og kirsebær, salmiak og kraftig youghurt/creme fraiche sammen med mineraler af kridt og røg. Æterisk dybde med kemisk præg fra lang maceration og sødligt krydrede toner af krydderkage og fede blomster. Fremragende duft - levende og kompleks.
Klassisk salt i smagen, hvor høj syre og mineralske salt- og bittertoner (pickles) udgør strukturen. Frugten er samlet og elegant - kirsebær, mandarin, citrusskal og rabarber. Sødlige fadkrydderier i finishen sammen med salmiak og bittertoner. God længde.

Christmann dyrker biodynamisk og arbejder nænsomt i kælderen med spontangæring i åbne fade, lang maceration og ingen filtrering. 2 år på 10% nye fade.
Gimmeldingen Kapellenberg er ellers primært beplantet med riesling, men der er nogle gamle pinot-stokke, som her nyder godt af mange soltimer og kølig nattevind. Spätburgunderen her er en selektion af druer der ellers går i ortswein’en ‘Gimmeldingen’. De bedste stokke høstes senere og med lavere udbytte.

En vidunderligt levende vin med fin udvikling og et meget rigt nuancespil! Note to self: Gem nu lige de 10‘ere lidt, så de kan få lov at udvikle sig.
91

Ingen kommentarer: