onsdag den 14. august 2013

2012 Ca’ dei Colli, Bardolino Classico 'Umby'Bardolino hovedsageligt på corvina vinificeret på stål hos Gabriele Tanazzi, som råder over 12 hektar øst for Gardasøen.

Rubinrød farve. Levende, saftet og frisk næse med klar og ren frugt - kirsebær, ribs og æbler (granny smith) og strejf af kalkmineraler.
Let og saftig i munden med et godt bid fra den friske syre. Ren og ukompliceret frugt med røde bær, crispy og frisk i strukturen og med et fint greb i afslutningen. Den er helt ung og det er godt - en herlig madledsager, som har intensitet og energi. Der er ikke så meget at tænke over, bare på bordet med flasken!

Jeg kan ikke helt svinge mig op til lovord af samme pragt som IV, men det skyldes sikkert min umodne hang til det mærkelige og spektakulære. Corvina har - ligesom barbera - aldrig helt fået mig igang, men det kommer måske en dag. Her er ihvertfald en skøn repræsentant for en klassisk italiensk hverdagsvin, som er fremragende til virkelig mange typer mad. Og med frisk syre, let krop og 12,5% alkohol foretrækker jeg dette fremfor en ripasso anytime. 79 kr. hos Carlo Merolli.
85

Ingen kommentarer: