torsdag den 8. august 2013

2011 Gut Hermannsberg, Riesling JubiläumWeingut Hermannsberg har 30 hektar i Nahe, næsten udelukkende med riesling. Druerne til denne jubilæums-aftapning kommer fra yngre stokke på de tre GG-marker Hermannsberg, Kupfergrabe og Bastei.

Helt lys hvidgul farve. Superflot og åben næse, arketypisk riesling med unge petroleumstoner og bagværk sammen med frugt af mirabeller, abrikos og æbler.
Frisk og sprød i smagen hvor den elegante væske har ultrafin friz, frisk syre og en ‘transparent‘ krop med lys frugt, perfekt afstemt sødme (6,5g/l) og lette mineraler.
God koncentration og en aromafylde som giver krop, men i stilen er det en let hvidvin med et fint spil mellem det sprøde og det søde.

Vi lagde ud med en rest fadlagret chardonnay fra Maçon og forskellen på de to vine er simpelthen dybt fascinerende - begge fremragende, men forskellige som nat og dag. Gotta love old Europe!

88

3 kommentarer:

Piu Rosso sagde ...

Update: I et meget sjovt sammentræf er Atomwines nyhedsbrev lige tikket ind, hvor der står at de er begyndt at importere Hermannsberg. Denne 11'er er købt i Tyskland, men man kan altså fremover få jubilæumsrieslingen her (2012 dog) hos Atomwine til 125,-
/Niels

Finare Vinare sagde ...

Ett gott kap av Tom, inte alldeles oväntat heller! Den gamla ärevärdiga statsvingården (numera privatägd) har ju helt fantastiska lägen, och Dönnhoff som närmsta granne.

Vi har provat alla Hermannsbergs viner - byvinerna från 2011 och GG-vinerna från 2010 - med den svenska importören Enjoy och det är riktigt bra grejor. Rimligt prissatta dessutom, även i Sverige (via BS).

Piu Rosso sagde ...

Hej FV - du har ret, det er godt det her, jeg ville gerne smage GG'erne også! Denne Jubilæum virker dog ikke til at være helt så kompleks og fokuseret som fx. Kellers von der fels som vel kan sammenlignes både i pris og selektion - men det kan være på grund af den tidligt høstede 11-årgang (jeg har kun smagt Fels 2010). Det er definitivt mere end basis-niveau dog.

Toms tyske sortiment er jo fremragende, men ærgerligt at han ikke også tager noget mere Spätburgunder hjem.

VH Niels