fredag den 23. august 2013

2012 Pelissero, Langhe FavoritaFavorita er en af småsøstrene blandt de piemontesiske hvidvinssorter efter arneis og cortese. Traditionelt har man anset favorita for at være identisk med vermentino, men man hælder nu mest til at de blot er nært beslægtede. Pelisseros favorita kommer fra Munfrina-marken, hvor også husets glimrende dolcetto vokser. 30+ årige stokke, 10% er en kort tur på barriques.

Lys farve. Næsen er moderne med aromaer af pære, galaæbler og lidt citrusskal svøbt i et lag af sødlige lakridsaromaer. Enkel næse med præg af kulturgær og koldgæring og et lille strejf fra fadet.
Smagen er frisk og delikat. Slikken i lakridslikør-genren, men også med god syre til at balancere. Ikke mineralsk i strukturen, men et let salt-bittert greb afslutter godt. God fylde og medium længde.

En ukompliceret hvidvin i god balance, som ikke påkalder sig den store opmærksomhed, men er et friskt og vellavet glas med en vis dybde. Bestemt en anbefalelse værd - ikke mindst til prisen: 200 kr. for 3 flasker hos Vinikassevis.dk

86

Ingen kommentarer: