søndag den 25. august 2013

2008 Pelissero, Barbaresco NubiolaNubiola er Pelisseros standard-Barbaresco. Den lagrer halvandet år på en blanding af store og små fade. Efter hvad der synes som evigheder med den lidt svage piemonte-årgang 2005 og derefter den varme 2007 på hylderne, har vi set frem til en version af Nubiola fra et klassisk år - og nu er den her:

Rubinrød farve, relativt mørk. Åben duft med æterisk frugt af violer, ribs, pomerans sammen med rust, lak og et sødligt pust af vanilie. Mørke fadtoner af læder, lakrids, rågummi og tjære. Klar med delikat sødme og en rå, mørk understrøm.
Mørk og brydsk i smagen med bitter tjære- og lakridspræget frugt, intens og kraftig. Fugten er ribsdomineret og der er i fint sammenspil med en cremet vaniliesødme. En vidunderlig syre lyser op hen mod finish og ud i den lange eftersmag. Heftige tanniner sætter grundigt ind midtvejs og dominerer hele afslutningen.

En ung og rå Barbaresco, som er i samme mørke, brydske stil som 07'eren, men en anelse slankere og mere tight. Skal lagre noget tid så de heftige bittertoner lægger sig lidt tilbage i billedet og frugten åbner op. Flot vin og svær at slå til prisen: 300 kr for 3 stk hos Vinikassevis.dk
90

4 kommentarer:

Lessrof sagde ...

Skön rapport. Tack för det! Precis som du skriver - äntligen Nubiola från klassisk årgång. Jag såg erbjudandet på Vinkassevis.dk men vet du hur länge det gäller? Annars kommer det väl kampanjer på Superbest med jämna mellanrum för 100DKK/fl. Här blir det köp.

Piu Rosso sagde ...

Hej Lessrof! Jeg ved ikke hvor længe tilbuddet kører, men de plejer vist at være der et godt stykke tid. Og ja, de dukker helt sikkert op i den sædvanlige rotation i SuperBest fremover;) Glæder mig til at læse hvad du synes!

God søndag,
Niels

Kasper sagde ...

Jeg har med stor fornøjelse drukket '07 og havde ikke slet ikke bemærket at '08 nu er i Superbest til trods for det er mit lokale mælke-supermarked. Jeg har som sagt nydt '07 flere gange og den er efter min menig stadig for opadgående. Jeg vil holde øje med '08 i den lokale Superbest - nu Eurospar - i Valby og snuppe en kasse straks jeg ser den. Specielt nu efter at have læst dine positive noter. Takker.

/Kasper

Morten Pedersen sagde ...

Det blir nok til at vi også vil prøve ut denne årgangen.