tirsdag den 27. august 2013

2010 BattenfeldSpanier, Spätburgunder Großes Holzfass‘Wenig frucht, viele Erdaromen’ - sådan kan man også markedsføre en vin og det gør BattenfeldSpanier på den lidt mystiske, men anderledes og æstetisk tilfredsstillende hjemmeside. BattenfeldSpanier laver to spätburgundere - en GG fra Kirchenstück og så denne basis, som lagrer et år på store fade og koster €14.

transparent rubinrød farve. Med luft vågner duften op til en skøn pinot-næse, en fest i en kold nordisk vinterskov med våd jord, fyrnåle, masser af røg, gedepels og frugt af rønnebær, ribs med et strejf af balsamisk surhed. En lidt olieret smørret tone fra fadet ligger nedenunder.
Høj og lækker syre i munden og en herligt slank frugt med masser af spændstig saft. Her er bærene en smule mørkere og givende, men det er og bliver en alåslank model med masser af liv og aromarigdom. Flot saftigt bid i finishen og god medium længde.

Gedigen og superelegant biodynamisk spätburgunder ganske rigtigt med ‘wenig Frucht und viele Erdaromen’ - ligesom jeg kan lide det!
89

Ingen kommentarer: