fredag den 5. marts 2010

2003 Schiavenza Barolo Prapo


Schiavenza har hjemme i  Serralunga d'Alba og er en traditionel barolo-producent med lang maceration (15-20 dage) og lagring på store fade. Udover vine på dolcetto og barbera og en annata-barolo laver de enkeltmarksbaroli fra Prapo, Broglio og Cerretta i Serralunga og Perno i Monforte. Farven er lys, støvet rubinrød med orange-brunlige nuancer. Næsen er vildt kraftig, intens og kontant med moskus, parmeggiano, store mængder pebermynte, sort peber, lakrids, krydderurter, sødlig kanel, kølige kirsebær, bløde jordbær, (god) kælder og læder. I munden starter den lidt vandigt, men indhenter så sandelig det tabte med intense anissyltede bær, lakrids, mynte, læder og parmeggiano. Syren er saftig og flot sat og tanninerne kommer dundrende og lukker godt og grundigt og efterlader en lang, lang eftersmag med jordbær, moskus, pebermynte og karamel, som bogstaveligt talt huskes i timevis.
Igen viser det sig at en traditionelt orienteret piemonte-producent har lavet aldeles fremragende vin i den ellers vanskeligt varme 2003. Det er en fantastisk vin denne her. Den er særdeles karakterfuld og vil nok dele vandene. Men kan man - som mig! - lide stilen, er man helt oppe at køre her. Den er parat nu, men kan uden problemer gemmes i mange år
 
94 

2 kommentarer:

Italienska viner sagde ...

För 139 DKK hos Carlo låter detta som ett svårartat fynd, vi lägger en beställning direkt.
Du ha rätt i att de traditionella 2003:orna går från klarhet till klarhet, drickvänliga och med massor av karaktär.

/Patrik

nron sagde ...

Hej Patrick - ja, 139 er en helt vild pris efter min mening også. Jeg fortryder allerede at jeg kun har købt en 6er. Jeg foretrækker personligt Prapoerne i både 03, 04 og 05, det er som om de lige har et ekstra gear i kompleksitet, især i duften. Men det er nok en smagssag. Jeg har ikke smagt Perno fra deres Monforte-parcel, som Merolli lige har fået hjem. Den er jeg noget nysgerrig på.
MVH Niels