Brancaia er en af Toscanas topproducenter. De producerer fire vine i moderne stil: De sangiovesedominerede Il Blu, Chianti Classico og Tre alle fra Chianti. Og så Ilatraia på hovedsageligt Cabernet Sauvignon fra Maremma, hvor de også har en ejendom.
Chianti'en består af Sangiovese og lidt Merlot. Den macererer i 20 dage og lagrer i 16 mdr. på barriques hvoraf halvdelen er nye. Farven er dyb rubinrød med violette reflekser. Næsen har intense mørke bær i en meget saftig stil; kirsebær og solbær sammen med moden grapefrugt, tjære, gummi, anis og heftig, tæt læder. Det er en virkelig flot og mangefacetteret duft, som både har fedme og elegance. Den lange maceration fornemmes som en kølig mineralitet under den intense, ligefremme frugt. Fadpræget er tydeligt, men ikke overdøvende og understøtter frugten glimrende. Smagen lever flot op til duften med tætte, saftspændte kirsebær og solbær og fremfor alt en virkelig flot, bred syre som afbalanceres fint af fadaromaerne. Et lille minus er tanninerne som er lidt svage og derfor åbner for en anelse alkohol-dominans i finalen. Eftersmagen er skøn og lang; frugtig med syntetisk cherry, blomme og prikkende frugtsyre. Det er en stor og flot Chianti Classico, som for at toppe helt mangler det sidste i fokus og råstyrke (især i overgangen til finalen). 05 er svag i Toscana og det er sandsynligvis årsagen.
90
Ingen kommentarer:
Send en kommentar