onsdag den 2. februar 2011

2005 Ettore Germano, Barolo Serralunga

Ettore Germano har hjemme i Serralunga d'Alba i Barolo-zonen, hvor de dyrker druer fra ca 7 ha fordelt på de berømte marker Prapò, Lazzarito og Cerretta. Germano har en lang historie som vindyrker, men begyndte først selv at vinificere og aftappe i begyndelsen af 90'erne og idag er de blandt de bedste navne i Serralunga d'Alba.
Denne basisbarolo kommer fra yngre stokke på Prapò og Cerretta. Maceration i 10 dage og lagrer i to år på en blanding af ældre tonneaux og barriques. Germano høstede alt inden den berygtede regn i oktober og har været heldige med deres 05'ere.

Transperant granatrød. Næsen er helt vild lige fra pop med tonsvis af de klassiske Serralungaelementer: Kamfer, læder, trøfler, hvid røg, sten, tranebær og grønne jordbær. Lakrids vokser frem med luft og dominerer efterhånden.
Hård i munden, hvor tannierne lurer som talkum forrest i munden helt fra starten. Tranebærdomineret frugt, som er noget tilbagetrukket i forhold til den sort-grønne power i front med læder, druekerne, tynd kaffe og røg og den heftige syre, som har den klassiske stålagtige bredde og kraft. Finishen lukker rigtig flot med stort samtidigt syre- og tanninpeak. I eftersmagen bliver syren bare ved og ved og klinger kun modvilligt ud sammen med engelsk lakrids, afdæmpede bær, stilk og lille antydning af flødekaramel helt ude. Man kunne godt have ønsket sig mere frugt, men overordnet er indtrykket fantastisk - når man drømmer om Barolo er det sådan her de smager og dufter.

Jeg har smagt de fleste af Germanos baroloer fra de seneste fire årgange og har været imponeret hver gang. Det er en ren stil, men ikke slank; der er muskler og bredde i Germanos Barolo. Sergio Germano udtrykker det præcist i Winefactorys lille interview fra sidste års Vini d'Italia: "I would like to express the character of the Serralunga terroir (..), I want to express the power of nebbiolo but also the elegance". Dét lykkes virkelig, varme anbefalinger herfra. Importeres af Viniropa.
92

(Læs også om Germano i Italienska Viners indlæg fra Vini d'Italia og mit her. Dette års messe er i Politikens Hus 11. og 12. marts, Vi ses!)
 

6 kommentarer:

Italienska viner sagde ...

Aah, lockande! Vi har ett gäng Ceretta 2005 liggandes men jag låter dem ligga fast än det kliar svårt i korkskruven...
Har du fått bekräftat den 11-12/3? I så fall får vi absolut ses på Politikens hus. Funkar lördagen för dig?

/Patrik

Herren sagde ...

Det här låter riktigt trevligt. Härlig beskrivning. Återigen en producent jag inte känner till sedan tidigare, men nu har jag läst på lite i din blogg, och även hos IV, och bilden som ges är ju minst sagt lockande. Tack för det. En till på listan för framtida provningar..

Piu Rosso sagde ...

Patrik - ja, 11-12/3 er bekræftet og udstillerlisten er så småt undervejs: www.viniditalia.dk. Jeg prøver at få det til lørdag, men måske er jeg nødt til at tage fredagen.. Jeg gi'r besked, det kunne være rigtig hyggeligt at træffes!

Herren - Germano må på listen, ja:-) - og fåes også til gode priser, kvaliteten taget i betragtning. 04 Cerretta er en af mine helt store vinoplevelser.

Jørgen K sagde ...

Hej Niels

Ved du om det er den samme vin, som pt. er på tilbud i Føtex til 129,-?

/Jørgen

Piu Rosso sagde ...

Jørgen - det er det. Og det er en helt fantastisk pris, vi er kilometer over hvad der ellers udbydes i supermarkeder til den pris. Men der er tale om meget begrænsede antal og tomme hylder og derfor har jeg ikke omtalt det i mit indlæg. Føtex Food indkøbte et specialparti 05'ere af (op til meget) høj kvalitet for et halvt års tid siden (formentlig fordi mange producenter havde/har brug for cashflow og 05 ikke er på højde med 04 og 06), men har åbenbart ikke kunnet komme af med dem. Nu forærer de dem simpelthen væk..
/Niels

Flemming sagde ...

Hej, spænende læsning

Har selv tænkt på at tage toget fra Odense, for at deltage i vini D'Italia, er der en af dagen og tidspunkt som er at foretrække ??

Flemming