lørdag den 28. april 2012

2004 Josmeyer, Alsace Riesling Grand Cru Hengst


Domaine Josmeyer er et af Alsace's store navne. Med udgangspunkt i Wintzenheim har Meyer-familien 28 hektar i hjertet af Alsace især med gode parceller på grand cru'erne Brand og Hengst. Rieslingstokkene på den navnkundige 'Hengst' er ca 40 år gamle, vokser i 360 meters højde og høstes med udbytte på 40 hl/ha. Der dyrkes biodynamisk (certificeret fra og med 2004), gæres udelukkende på druernes egne gærceller og lagres på store gamle fade sur lie.

Tyk i glasset med mørk grøngul farve, næsten neongrønne reflekser. Skøn duft med bivoks og petroleum sammen med frugt af pære og fersken og lidt mørke kryddertoner af anis, bergamotte og grusede mineraler. Afdæmpet, men arketypisk (alsace-)rieslingnæse i noget der ligner optimal modningsfase.
Superflot og smooth i smagen med rig frugt, som er imponerende især på midten af forløbet. Tør (4g/l restsukker), men med stor fylde, som balancerer den høje syre og den mineralske rygrad. En lille nedgang i intensitet på bagkanten, men finishen er meget delikat ligesom eftersmagen, der trækker langt ud i et flot spil mellem syre og de modne, frugtige toner af især fersken, bergamotte og lidt korn.

En skøn og aristokratisk riesling. Stilen er afdæmpet og slank, men med stor elegance og især en imponerende harmoni. Efter et døgn i flasken aftager petro- og voksaromaerne og syren trækker sig i smagen. Det giver imo et lidt mindre interessant udtryk, så luft eller gem den ikke for meget. Købt hos Domaine Brandis, men importeres af wine.dk - 2004 er udsolgt, men 07'eren kan fåes til 389 kr.
91

1 kommentar:

Nanna Wang Carlsen sagde ...

Hej Niels
Sikke en fantastisk beskrivelse. Danner masser af billeder og associationer - og lyst til at smage vinen. Har du mon prøvet Van Volxems Rieslinger, som virkelig slog benene væk under mig i forrige weekend?

Jeg har altid godt kunnet lide Riesling, men har aldrig for alvor dyrket druen (altså i overført forstand) - det tror jeg, der bliver lavet om på nu :)

Bedste hilsener, Nanna