onsdag den 4. april 2012

2008 Manincor, Alto Adige Pinot Nero Mason


Manincor's biodynamiske Mazzon kommer fra fra 4 sydvendte hektar i 400 meters højde. Ventilering betyder meget for pinot nero fordi druerne sidder så tæt i klaserne og dermed nemt udsættes for råd hvis de ikke får luft nok. Her i Adige-dalstrøget presses luften fra nord om morgenen og fra syd om aftenen, hvilket sikrer optimal ventilering.
Manincor Pinot Nero Mason høstes med lavt udbytte på 30 hl/ha, gærer spontant med to ugers skalkontakt og lagrer et år på barriques, hvoraf 10% er nye.

Hvilken duft! Lige ud af flasken strømmer en vidunderligt intens pinot-parfume op fra glasset: Tindrende rød bærfrugt med hindbær i front, en delikat bredspektret sødme af anisbolcher, spearmint, lynghonning og lidt kanel - og så subtile fadtoner af klokkeklare varme hasselnødder, hudcreme og lyst læder.
Smagen er på samme tid frisk og cremet - igen med den lysende, slanke frugt af røde bær sammen med en høj og intens syre, letkrydrede bittertoner og en fræk blød sødme inde bagved. Finishen er intens med kraftfuld syre og frugt med en lille lakridstone. Her er ingen tanniner, afslutningen drives af intensitet, friskhed og aromadybde. Ud i eftersmagen drejer bærfrugten mod æble. Medium+ længde.
En virkelig flot pinot som både er smooth og har karakterfuld kant. Intens i duften og silkeagtig balance i munden. Manincor's Lagrein Rubatsch imponerede og det gør Mason'en her også - en meget interessant producent. Varm anbefaling - 20€ i Italien hos Enovit.
91

4 kommentarer:

Alex S. sagde ...

Hej.

Virkelig god anmeldelse, jeg får lyst til at kaste mig over denne flaske med det samme.
Hvad er koster fragten for 1 kasse fra "Enovit"?
Jeg har shoppet en del på www.superiore.de. det koster 6€ for en kasse til Danmark. Et site som bestemt kan anbefaldes.

Ros til dig for en fed og inspirerende blog!

Hilsen
Alex..

Piu Rosso sagde ...

Hej Alex!
tak for din ros! Fragt til DK koster €20 for en 12kasse hos Enovit. Læs evt. kommentartråden til dette indlæg:

http://piu-rosso.blogspot.com/2012/02/2009-egger-ramer-alto-adige-lagrein.html

Superiore er er et rigtig godt sted, ja - jeg har også kun gode erfaringer, fragt til DK koster normalt 12€ for en 12kasse, men måske har du fået en god deal?:-) Det bedste er at der ikke er minimumskøb og der er gode priser på mange af producenterne.

bedste hilsner,
Niels

Alex S. sagde ...

Hej Niels.
Tak for hjælpen!
Du har ret i at prisen er 12€ for en 12kasse, jeg skrev forkert, faktisk mente jeg 8€ for en 6kasse:)
Men de 2 sites vi taler om, har bestemt meget fair forsendelseomkostninger, ingen tvivl om det.:)

God påske og skål..
Alex

Piu Rosso sagde ...

Du har helt ret Alex - det er jo stadig mindre / det samme som vi betaler for fragt hos danske firmaer!
God påske til dig også.
Niels