mandag den 16. april 2012

2008 Baracchi, Cortona Syrah 'Smeriglio'


Baracchi er en gård med 22 hektar vin i den lille DOC Cortona i det østligste Toscana, lige nord for Vino Nobile-zonen på grænsen til Umbrien. Smeriglio Syrah vinificeres med 24 dages skalkontakt og lagrer et år på barriques.

Smeriglio Syrah har en mørk rubinrød farve med sort kerne. Duften er indbydende med saftig bærfrugt af brombær, solbær og bærbolcher sammen med vanilie og sødtobak fra fadlagringen og lidt krydderi af lakrids og peber. En blød, frugtig overfløde, men man fornemmer en æterisk dybde underneden.
I smagen sætter en høj og levende syre den bløde, mørke frugt i relief. Forløbet er smooth og poleret, især af høj kvalitet forrest. Godt bid i finishen med sammensnørring af frugtsyre sammen med toner af lakridspulver og lidt tobak/bark, men ingen nævneværdige tanniner. Afslutningen slipper grebet lidt hurtigt. I eftersmagen dukker fadsødmen frem i form af vanilie og frugtbolcher.
Med luft aftager lakrids- og fadtoner og giver plads for en æterisk, langmacereret limtone i frugten, som fremstår ren, indbydende og balanceret.

En lækker, smooth syrah - saftig og letdrikkelig, men med rigelige komponenter til at fastholde interessen i både næse og mund. Man kan i den her syrlige og mørkt-saftige syrah godt fornemme druens slægtskab med Trentinos teroldego, der er ihvertfald ligheder. En gedigen og velbalanceret pleaser, hvor fad, alkohol og koncentration er holdt godt ud i strakt arm. 149/99 kr. ved 1/6 stk hos A Vinstouw.
88

Ingen kommentarer: