fredag den 13. april 2012

2009 Costa Olmo, 'A Paola' Piemonte Chardonnay


Hvidvin fra den lille familieproducent Costa Olmo i Vinchio, som imponerede for nylig med deres ærlige barberaer, især den rustikt-moderne Barbera d'Asti Superiore. Udover de to barberaer producerer huset en vivace og så denne hvidvin på chardonnay og lidt arneis. 20% vinificeres og modner på fade, resten på stål.

Helt lys grønlig farve i glasset. Næsen er fra åbning meget interessant og overrasker med kompleksitet og moden rigdom: Mørk lynghonning og kemiske toner a la maling, voks og harpiks sammen med lidt lakridsrod og nøddeagtig basilikum. Med luft trænger frugten igennem med syngende lime og frisk pære.
Meget (bourgogne)chardonnay-typisk i munden, superslank og mineralsk og med hård mineralsk struktur og høj, spids syre som især vågner efter lidt tid i glasset. Frisk lime og pære i frugten i et virkelig balanceret og elegant forløb gennem munden. I finishen kommer nødde- og kemitonerne frem og trækker ud i en fin, lang eftersmag med den citrus-syrlige frugt og bittertoner.

En skønt udfordrende hvidvin med et eksemplarisk balance mellem syre, frugt, mineraler og lagringstoner. Meget karakteristisk og druetypisk og med en interessant udvikling efterhånden som den bliver luftet - fra komplekst kemisk til skinnende ren citrusfrugtig - hele tiden i et slankt, elegant udtryk. 119/99 kr ved 1/6 stk hos A Vintouw.
89

Ingen kommentarer: