tirsdag den 10. april 2012

2008 Le Masciare, Aglianico Barbassano Campania IGT

Le Masciare producerer de tre store kampanske DOCG'er (Taurasi, Fiano d'Avellino og Greco di Tufo) og så denne entry level IGT-aglianico. Druerne til 'Barbassano' dyrkes økologisk på 4 hektar i 4-500 meters højde, og vinificeres med koldmaceration i 2 døgn og fermentation med yderligere 16 dages skalkontakt. Barbassano ser ikke træ, men modner et år på ståltanke.

Direkte og krydret duft med masser af lakrids i alle former, nyfældet løvtræ og frugt af svedsker, kirsebær og et lille friskt anstrøg af appelsinskal.
Masser af lakrids i munden også, virkelig heftig lakrids faktisk - igen af forskellige typer: sød lakrids, engelsk lakrids og pulverlakrids. Frugten er mørkerød, blød og cremet i munden med svedsker, figner og friske kirsebær og et strejf af rød peberfrugt. Her er godt med sødme, men også  akkurat syre til at balancere den saftede, bløde frugt. Finishen afslutter lidt brat, men har godt greb fra tanniner og bittertoner efterfulgt af en effektiv frugtyre ud i eftersmagen.

Den krydrede sødme og de tørrede frugter giver lidt apulien-vibes faktisk, men der er også noget af aglianico-druens kraftige struktur til at balancere. En bredt appellerende vin og en god madledsager - med både sødme og lidt struktur klarer den et bredt spektrum af retter, et godt emne som fx. buffet-vin. Vil ikke vinde ved yderligere lagring og behøver ikke luft. 89/69 ved 1/6 stk. hos A Vinstouw.
85

Ingen kommentarer: