fredag den 27. april 2012

2007 Müller-Catoir, Riesling Haardt


Riesling fra Pfalz, hvor Müller-Catoir producerer tre serier: Guts-, Orts- og Lagenweine. Haardt (tør, 12,5%) udgør sammen med Mussbach og Gimmeldingen de tre Ortsweine.

Lys gyldengrøn farve med en smule mikroperler i glasset. Vidunderlig duft af letmodnet riesling med subtil petroleum, flintmineraler og muslingeskaller omkring den elegante frugt af citrusfrugter og grønne æbler og sødligere toner af abrikos efterhånden som temperaturen stiger.
Slank og elegant i munden, hvor den både er sprød og smooth. Fin balance mellem høj riesling-syre og den fokuserede frugt af lime, grønne æbler og abrikos. Fersken og petro-tonerne kommer til i finishen og den intense syre trækker eftersmagen langt ud. Flot!

Jeg holder utrolig meget af riesling i den her pubertetsagtige fase mellem moden og ung, hvor både den arketypiske petroleum og den sprøde frugt er med. En ren og elegant riesling som forsvinder som dug for solen af bare herlighed. Sprødheden tabes lidt med øget temeratur, så den må ikke være for varm. Udsolgt hos Atomwine, men 09 Gimmeldingen og Mussbach koster 119 kr.
88

3 kommentarer:

Red Scream sagde ...

Ah, låter härligt! :-) Själv har jag en del 2007:or från Nahe. Får ta och se hur de är nu!

Piu Rosso sagde ...

Hej Red Scream! Ja hvor er det dog herligt med riesling. Jeg missede desværre helt riesling-ugen i kbh sidste uge, så nu har vi planer om en privat lille riesling-uge:-) M-C var en virkelig god start, alt man kan ønske sig af en lidt-over-basis-riesling, og som sagt i perfekt modenhed imo.
Glæder mig til at læse hvordan dine 07'ere fra Nahe tager sig ud!
Har du stødt på god italiensk riesling, jeg bør tjekke ud?

VH Niels

Red Scream sagde ...

Privat riesling-vecka låter trevligt! :-) Nahe 2007 var super, har en del kvar som jag nog ska låta ligga till några år till.

Nej faktiskt inte - men det borde ju finnas någon italiensk riesling? Vi får leta helt enkelt!

Må så gott,

Ulf