onsdag den 22. august 2012

2008 Girlan, Alto Adige Pinot Nero Riserva TrattmannFor nylig smagte vi Hofstätters udgave og vi bliver nu på Mazzon-skråningen, hvor familien Holzknecht bestyrer Trattmann-ejendommen på ialt knapt 10 hektar, hvorfra druerne til denne riserva udvælges. Vinifikationen og aftapningen foregår hos Girlan med 25 dages maceration og 15 måneders lagring på en kombination af barriques og botti.

Transparent, rubinrød farve med let modning i kanten. Wow, op ad glasset vælter en hamrende intens duft, en af de vildeste næser i vores glas længe. Enormt æterisk med intens sød krydring af marcipan, basilikum, nødder, gummi og vanilie. Frugt af jordbær og appelsin, bittertoner af kirsebærsten, friskkværnet kaffe og lakrids og lækkert snavsede animalske træk af stald. Man kan blive ved - et eventyr af en næse!
Let til mellemfyldig i munden og ikke helt så ekstraordinær som næsen lægger op til. Stadig super dog: Frugten er sød af modne kirsebær og jordbær og bittersyrlig som i blodappelsin. Frisk, læskende og sød på samme tid og med gode bittertoner i finishen af røg og lakrids. Lette tanniner og en lille alkoholvarme i afslutningen, rigtig god frugtintensitet og længde.


Hvor Hofstätters Mazzon var en pæn bankmand med styr på sit og balance i alle kolonner er Trattmann her en moden punkstar af en pinot med fuld power, karakter og attitude. En fantastisk næse - måske smell of the year - og ok, så ryger der måske lidt småfinker af panden hist og her, men det er alligevel på alle måder sjovere og en vin efter mit hjerte. Hank Moody som pinot..
93

2 kommentarer:

Ingvar Johansson sagde ...

Niels ! Var hittar man denna pärla ?

Piu Rosso sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.