tirsdag den 28. august 2012

2010 August Kesseler, Rheingau Spätburgunder RoséSidst vi smagte denne forførende spätburgunder weißherbst var på besøg hos Kesseler i 30+ grader, hvor dens læskende kvalitet virkelig kom til sin ret. Vi gensmager nu hjemme i 'neutrale' forhold og mere nordisk sommervejr..

Meget lys farve for en rosé, nærmere gul - blanc de noir er måske mere betegnende end rosé:-) Skøn og meget delikat næse af marcipan, fersken, gule blomster, mosede hindbær og en lille distinkt safrantone. Med luft kommer også lidt anis og mælkechokolade til. Tæt og aromatisk duft.
Munden er fyldig og blød med frisk frugt af fersken og hindbær. Sprøde mikroperler frisker op i strukturen og det er i det hele taget en utrolig delikat historie med med mindelser om kabinett-riesling når den er bedst - plus de lidt fyldigere strejf af røde bær. Forløbet gennem munden er forbilledligt og man efterlades virkelig forført og med lyst til mere. Balancen mellem syre og sødme er i top og længden medium+.

Med 26g restsukker er den bedst helt kold og har da alligevel masser af aromakraft i behold. Alkoholprocenten er 11,5, så det havde været lidt af en bamse hvis den var gæret helt ud (hvem sagde Boca di Rosa?). Voksenslik alene, men ligeså perfekt til mad - fx. et genialt match til vores rå forårsruller med hoisin- og jordnøddesovs. Vi fortryder nu bittert at vi ikke havde plads til flere flasker med fra Kesseler.. €12,50 ex-cellar.
89


Ingen kommentarer: