mandag den 10. maj 2010

1999 Renato Ratti Barolo Marcenasco [revisit]


Det er næsten et år siden jeg smagte denne sidst og det er tid til at se hvad der er sket.
Farven er dyb rubinrød, relativt mørk, men med en tydelig brun modning i farven, dog ikke mere end at jeg blindt nærmere ville have skudt på 2003 eller deromkring. Duften er flot åben lige ud af flasken og vokser langsomt til en kraftig og klassisk barolonæse med massiv bitter engelsk lakrids, blomme, harske lædertoner, kamfer, lak og søde kirsebær, støttet op af diskrete fadtoner - kanel, muskat og ristede champignons. I munden er vinen på samme måde kraftig og fyldt med karakter. Frugtsyren er intens og pågående, en fin sødme løber som en understrøm, gummi, lakrids og krydderurter (lavendel, rosmarin) mørkner smagen fint. Tanninerne er integrerede men i høj grad i live og er en fin overgang til en lang eftersmag domineret af den kraftige bær-syre. I forhold til 04'eren er fadet helt integreret og kun sporbart som reminiscens og dybde i vinen.
Der er en ret imponerende friskhed i denne vin og den kan holde lang tid endnu. Om den bliver bedre, ved jeg ikke, det er en smagssag. En skøn og herligt moden La Morra-barolo som har god kraft, men mangler lidt i præcision og elegance for at komme længere op i det røde felt.
 
90 

Ingen kommentarer: